About

Na een succesvolle crowdfunding-campagne is Kopjes vanaf april 2015 geopend in de Amsterdamse Baarsjes. Met de opening van Kopjes is het eerste kattencafé van Nederland in Amsterdam een feit.

Na New York, Londen en Parijs kon Amsterdam niet langer op zich laten wachten. In Kopjes aan de Marco Polostraat 211 in Amsterdam West wonen acht katten, met liefde geselecteerd door twee asielen in Amsterdam: Stichting Dierenleed in Amsterdam Noord en het Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA). De ruimte is volledig ingericht tot een walhalla voor de zeven poezen en katers, zodat hen niks tekort komt.

IMG_0419

Gasten betalen vijf euro entree en kunnen dan anderhalf uur lang hun hart ophalen met een ‘catuccino’ binnen handbereik. Naast taarten en andere zoetigheid wordt er ook een lekkere lunch geserveerd. Zie ons menu onderaan de pagina. Om ervoor te zorgen dat Kopjes een paradijs blijft voor zowel de katten als de gasten, zijn er duidelijke huisregels.

IMG_5164_zpspiaydgvt

Het concept ‘kattencafé’ ontstond in 1998 in Taiwan werd daarna in Japan erg populair. Sinds een aantal jaar waaien de kattenparadijsjes over naar het Westen. In steden als Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en New York bezoeken duizenden mensen per dag een kattencafé voor een kop thee en een knuffel.

In de zomer van 2014 voerde Lenny Popelier een succesvolle crowdfunding-campagne en haalde daarmee 33.000 euro op om haar concept in Nederland te realiseren. In totaal hebben 975 enthousiaste funders het bedrag bij elkaar gebracht.

fotosvoorjebuurt

“Kopjes is een plek waar je ultra ontspannen en gelukkig weer de deur uitgaat, cats, coffee & cake in een jasje van liefde, wat wil je nog meer!” aldus Lenny Popelier.

Wil je een bezoek brengen aan Kopjes? Ga dan reserveringspagina.